Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våren med Klubb SAM

Klubb SAM fortsätter att hålla den musikaliska fanan högt och inleder våren med en rad spännande konserter.

Klubb SAM firar sitt tionde år som arrangör 2014. Genom åren har de bjudit på högklassig musik av både lokala och mer långväga gäster. I vårens program blandas folkmusik med världsmusik och jazz.

Året börjar med en folkmusikkväll på Gamla tingshuset där finländska fiolspelaren Emilia Lajunen och duon Jean and the Mean Machine med violinisten Jeanette Eriksson och cellisten Beata Söderberg uppträder 29 januari. Under kvällen hålls även klubb 3 med dans till bland andra Jeanette Eriksson och Lasse Sörlin.

I februari kommer den samiska moderna musikens kanske största stjärna Mari Boine till Östersund tillsammans med Norrbotten Big Band för en konsert på Gamla teatern. Mari Boine har i över 25 år komponerat, skrivit texter och sjungit inför en växande publik. Hon använder sitt samiska ursprung och det samiska språket som bas och lägger även till influenser från hela världen i sin musik.

Tonbruket med den jämtländske basisten Dan Berglund spelar på Birka folkhögskola 22 februari. Dan Berglund, som tidigare spelade i Esbjörns Svensson Trio, har nu slagit sig samman med pianisten Martin Hederos (Soundtrack of Our Lives), gitarristen Johan Lindström (Elvis Costello. Rebecka Törnqvist med flera) och trumslagaren Andreas Werliin (Wildbirds & Peacedrums). Kvartetten har redan två Grammisar i bokhyllan och blev nyligen nominerade för ännu ett pris i kategorin Årets jazz. Om det blir tredje gången gillt får vi veta då Grammisgalan hålls 19 februari.

I mars besöker en av landets mest efterfrågade folkmusikgrupper Ahlberg, Ek & Roswall Gamla tingshuset. Kvällen avslutas med klubb 3 och dans.

11 maj kommer en av Kanadas främsta folkmusikgrupper Le Vent Du Nord till Östersund. Gruppen kommer från Quebeq och har spelat i Sverige tidigare, senast på turné med Väsen och 2007 då de gjorde en turné för Rikskonserter. Även då spelade de i Östersund i Klubb SAMs regi.

Hela programmet:

29 januari Gamla Tingshuset: Emilia Lajunen och Jean and the Mean Machine + klubb 3 med dans till bland andra Jeanette Eriksson och Lasse Sörlin

5 februari Gamla Teatern: Mari Boine med Norrbotten Big Band

22 februari Birka Folkhögskola (aulan): Tonbruket

22 mars Gamla Tingshuset: Ahlberg, Ek & Roswall + klubb 3 med dans

11 maj Gamla Tingshuset: Le Vent Du Nord (Kanada)