Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårens prylpremiärer

/

Annons

Samsung N310. I vår är det premiär för bärbara datorer från Samsung. På Dustinmässan fick allmänheten för första gången klämma på modellerna, och mest klämd blev den udda N310. Datorns prestanda är helt okej, men det är designen som sticker ut. Japanske designern Naoto Fukosawa har målat hela datorn i en gummifärg som ger dator just en tjock gummiyta. Finns i svart, röd och mintblå. Cirkapris: 5 495 kronor.

är numera Sveriges största. Nyligen genomfördes den åttonde sedan start- en och det bjöds som vanligt på en mängd prylpremiärer.

Och trots lågkonjunktur slogs världsrekord – i bolljonglering.

, och man ändå vill slå rekord, vad gör man då? Jo, då ringer man bolltrollaren Tomas Lundman. Under Dustins it-mässa i Globen i Stockholm slog Lundman flera rekord i Guinness rekordbok.

Men även om rekord i övrigt saknades fick de 15 000 besökarna se flera produkter premiärvisas i Sverige. Vi var på plats för att kolla in några av nyheterna.

Canon Eos 500D. Canons nya systemkamera är den minsta och billigaste av systemkamerorna som kan filma i full hd-format. Den har också 15 megapixlar, en ny processor som gör bildbearbetningen snabbare och bättre, samt ansiktsigenkänning även när man filmar.

Cirkapris: 10 900 kronor.

Sandisk extreme 3. Har du en digital systemkamera som kan ta grymt stora bilder? Då kan det här lilla minneskortet göra susen. Det är inte själva minnesstorleken som är det väsentliga, utan hur snabbt kameran kan skriva på minnet. 30 Mb i sekunden gör att du kan ta längre bildserier i exempelvis raw-format.

Cirkapris (för 8 Gb): 620 kronor.

Logitech G19. Logitech satsar som vanligt på tillbehör för spelare, och årets stora nyhet är tangentbordet G19. Det har 36 så kallade G-knappar uppdelade i tre grupper om tolv. Detta för att man ska kunna programmera dem för tre olika spel. Dessutom finns en liten bildskärm som kan visa sidor från nätet, information från spelet eller mediefiler från datorn. Cirkapris: 1 995 kronor.

Dell Adamo. Det går inte så bra för Dell, men kanske är ny design lösningen? Det tror i alla fall Dell själva som nu kommer med sin första bärbara designdator. Datorn har ett robust skal i borstat aluminium. Datorn är så smal, bara 1,6 centimeter, att den mest känns som en metallplatta när man stänger locket. Målgruppen är främst företag för prislappen lär avskräcka vanliga konsumenter. Cirkapris: 24 000 kronor.

Belkin laptop cooling stand. Det här var kanske ingen av de mest högteknologiska nyheterna på mässan, men rätt användbar ändå. Man ställer helt enkelt sin bärbara dator på den här kylplattan och ansluter den med en usb-kontakt. Plattan har kanter av gummi som gör att datorn hålls på plats. En fläkt kyler datorn och den konkava utformningen av plattan gör att luften leds bort. Cirkapris: 249 kronor.

ATI radeon HD 4890. Världens hetaste grafikkort är oväntat snyggt redan innan det monteras in i datorn. Grafikkortet premiärvisades på Dustinmässan och ska ge spelare med höga krav bäst bild och prestanda hittills. Under skal-et finns GDDR5-minnen (enda grafikkortet med dessa minnen) samt en processor på 850 Mhz. Cirkapris: 2 900 kronor.

Optima Pico. Den här extremt lilla projektorn var en av mässans mest udda prylar. Den är inte större än en mobiltelefon och fungerar egentligen bara tillsammans med Iphone, Ipod touch och Nokias mediamobiler. Koppla dem till projektorn så får du en bild på upp till en kvadratmeter. Perfekt för hotellväggen (eller taket) eller på flyget. Men överraskande dyr leksak. Cirkapris: 3 990 kronor.

Netgear readyNAS NVX. Den är NAS-servern klarar både pc-datorer och mac, vilket är den stora nyheten. Den klarar dessutom att spela upp i princip alla format till och från nästan sett alla slags mediaspelare och streamingprylar. Den kan också streama till Xbox 360 och PS3 och om behovet finns klarar den att streama sju filmer i hd-upplösning samtidigt. Den här modellen är främst tänkt för företag, en mer konsumentinriktad version finns sedan tidigare (Netgear pro pioneer). Cirkapris (1 Tb): 17 000 kronor.

Mer läsning

Annons