Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför avslogs motionen mot uranprospektering?

Annons

I våra jämtländska medier meddelades häromdagen att en motion, som om den antagits i riksdagen, skulle gett våra kommunpolitiker rätt att inte bara förbjuda uranbrytning utan även prospektering efter uran i den egna kommunen. Syftet med motionen var ett försök att i ett tidigt skede hindra de utländska prospekteringsbolagen vars provborrningar efter uran sprider stor oro bland befolkningen i hela länet.

Våra riksdagsledamöter inom C, S och V har tidigare agerat som om de skulle stödja den aktuella motionen –med tji fick vi!

Dröm om vår förvåning då endast riksdagsledamot från länet var närvarande vid omröstningen! Det var Berit Andnor, S – som dessutom röstade emot motionen!

Den aktuella motionen avslogs med ett antal luddiga bortförklaringar som skäl.

Kan någon av de frånvarande riksdagsledamöterna förklara hur det kom sig att ni ej deltog och visade den jämtländska befolkningen ert stöd inför hotet om en framtida uranbrytning??

Vi som arbetar inom freds- och miljörörelsen i länet är stolta över att bo just i detta vårt natursköna Jämtland. Den vision vi arbetar för är ett landskap fyllt av människor som tillsammans arbetar för att bevara vår miljö, vår kultur och människors välbefinnande och hälsa.Och vi behöver våra folkvalda riksdagsledamöter med i detta arbete! Var är ni nu? Vad gör vi nu?

Tacksam för svar från någon av de riksdagsledamöter som ej deltog då den aktuella motionen mot uranprospektering avslogs.

Mer läsning

Annons