Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför avveckla Bromma flygplats?

Denna vecka kampanjar vi moderater på Åre Östersunds flygplats för att vi värnar om våra goda kommunikationer med resten av Sverige.

Både Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill stänga Bromma flygplats i Stockholm. Konsekvenserna av detta skulle inte drabba huvudstaden hårdast utan i stället påverka oss på landsbygden mest.

En rödgrön regering där S har runt 30 procent av väljarstödet innebär att S kommer behöva göra eftergifter till dessa två mindre partier.

Jag vill verkligen lyfta fram de positiva följderna av att Malmö Aviation numera konkurrerar med SAS om de resenärer som reser från Östersund.

Detta har inneburit ett ökat antal avgångar men framförallt så innebär konkurrensen att priserna kan hållas nere.

Stänger Bromma flygplats så minskar Stockholms kapacitet att ta emot flyg och då finns det inte plats för båda dessa aktörer. Då kommer även priserna att återigen stiga till de nivåer vi sett tidigare.

Vår besöksnäring och näringsliv är direkt beroende av goda kommunikationer med Stockholm och övriga Sverige. Försämras dessa möjligheter så kommer det bland annat att minska attraktiviteten för företag att verka i vårt län. I dag passerar hela 400 000 resenärer Östersunds flygplats årligen.

Trafikverket har varit väldigt tydliga. De har pekat ut Bromma flygplats som ett riksintresse och betonar att den fyller en viktig funktion, såväl i dag som i framtiden. De understryker även att det inte går att flytta den existerande trafiken från Bromma till Arlanda utan att tränga ut annan trafik.

Jag ställer därför frågan till V och MP: Varför vill ni avveckla Jämtlands läns möjligheter att behålla de goda kommunikationer till övriga Sverige som nu finns?

Saila Quicklund (M)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel