Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför byggs arenan långt bort på skogen?

Under snart två år har man livligt diskuterat den planerade arenan. Men det har varit fullständigt omöjligt att få besked om varför den inte kan ligga på något annat ställe än långt borta på skogen.

Mittnytt frågade mig för ett par veckor sedan om jag ville ställa upp i en debatt med AnnSofie Andersson rörande arenan, ett erbjudande jag mottog med största glädje. Men av någon för mig okänd anledning blev mötet inte av.

Om jag hade fått möjligheten att träffa AnnSofie öga mot öga, skulle min viktigaste fråga ha varit: ”Varför måste arenan absolut ligga inom Stadsdel Norr?”

Inte ett enda skäl har anförts, som säger att den nödvändigtvis måste placeras där! Enligt referatet från senaste kommunfullmäktigesammanträdet på OP.se, lär dock AnnSofie vid det tillfället ha lämnat svar på denna inte bara för mig högst väsentliga fråga. Men vi vanliga enkla Östersundsbor anses tydligen inte behöva få denna viktiga information, så att vi vet vad vi har att utgå från, när vi diskuterar arenabygget.

Därför frågar jag dig igen AnnSofie: Varför måste arenan absolut ligga inom Stadsdel Norr? Jag har inte hört talas om någon enda fördel med att den ligger där.

Svarar du inte heller nu, får du nog finna dig i att många kommuninvånare ifrågasätter, hur det hela har gått till, framför allt eftersom många misstänker att kommunen otillbörligt har gynnat Fältjägaren Fastigheter AB och Peab, och dessutom stillatigande tycks finna sig i att Peab sviker det ingångna avtalet, därför att man inte får bygga sovrum som vetter ut mot en starkt trafikerad gata.

Vidare lär fritidsnämndens ordförande, Karin Thomasson, ha varit mäkta förgrymmad över Centerns förslag till återremiss av ärendet. För min del tycker jag att hon i stället skulle ha varit tacksam över beslutet, eftersom vi nu vet att kommunerna har stora problem med sina överdådiga arenor.

Inte ens i Sandviken klarar man ekonomin, trots att man fått arenan gratis av företaget Göransson, medan andra arenor tvingas ta så höga hyror att föreningarna inte har råd att använda dem. Med dessa fakta som grund ger ju återremissen kommunen ett gyllene tillfälle att krångla sig ur det hörn man målat in sig i.

Inger Hultgren, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel