Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför diskrimineras jägare från Bräcke, Ragunda och Östersund?

Vad har vi i Östersund, Ragunda och Bräcke kommuner gjort för ont mot Länsstyrelsen?

Jag läste med glädje rubriken i ÖP för några veckor sedan där det stod att länskortet för småviltsjakten ska återinföras. Nu blev glädjen kortvarig, lite längre ner stod det att vi som inte bor i en fjällkommun får betala ett dyrare årskort och dessutom får vi inte jaga då det är avlyst för högt jakttryck vilket man får om man bor i en fjällkommun. Nu blir det ju samma problem som tidigare, vi måste skynda oss ut första jaktveckan innan många områden stängs av.

Blir verkligen jakttrycket för hårt om även dessa tre kommuner skulle ha samma årskort som övriga? Om så är fallet kan man väl minska antalet fåglar som får fällas från åtta till fyra per dag,

Jag tror att för de flesta här i länet är inte antalet fåglar det viktiga, utan det är att få tillgång till våra fjäll hela jaktperioden.

Det verkar också vara väldigt viktigt att det ska vara olika regler för kommuninnevånare och länsinnevånare, varför? De jag pratat med som bor i en fjällkommun föredrar ett årskort där man får jaga i hela länet även om vi i de övriga tre kommunerna får vara med. Om det måste vara en skillnad mellan årskorten går det ha fyra fåglar per dag på länskortet.

Är det fortfarande EU ni är rädda för eller har det gått prestige i det hela? Anledningen till att det gamla årskortet togs bort var ju att det ansågs diskriminerande, nu är det tre olika förutsättningar beroende på var man bor, är det mindre diskriminerande?

Jag tycker om viljan finns så borde det gå att få ett likadant årskort för alla länsbor utan att äventyra ripstammen, det fungerade innan den här soppan med EU började och det skulle säkert fungera igen. Vad var det som inte fungerade med ett gemensamt årskort för alla länsinnevånare?