Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför färgar män håret?

Att kvinnor i alla tider har färgat håret finns det historiska belägg för. Till och med Bibeln talar om kvinnor med hennafärgat hår. Så det är inget märkvärdigt med det.

 Inte ens i våra dagar då många kvinnor mellan 35 och 45 år färgar håret rött för att röja undan de första gråa hårstråna.

Men att männen nu börjat ta efter, det är något nytt. Tv-kameran är ett mycket avslöjande medium, så grattis till "nyfärgehåret" Stefan Löfven, Rickard Olsson, Micke Leijnegard, Tommy Körberg, Tomas von Brömssen (blonderad), Magnus Uggla och nu senast förre skidskytten Ekholm med en ny kastanjebrun frisyr.

Vad vill ni uppnå? Vill ni se yngre ut än vad ni är? Vill ni som politiker få väljarna att tro att ni är relativt unga och aktiva? Vill ni som artister i ett sista krampaktivt försök behålla en yngre publik?

Har ni aldrig hört talats om "de grå tinningarna charm?"

Det är bara så patetiskt. Heder åt Jan Guillou som inte försöker dölja sin ålder, utan som glatt viftar med sin gamla gråvita hockey-frilla i tv-rutan.

Själv har jag tagit konsekvensen av den nya trenden. Numera är det rakapparat och flint som gäller. Då döljs i alla fall alla nya gråa hår.

Men skägget är tråkigt nog grått eller i det närmaste vitt. Det lär tyvärr vara svårare att färga.

Men en ny metod kommer säkert snart nog. Då man kan få se minst 20 år yngre än vad man egentligen är. Till vad nytta det nu kan vara för en vanlig jämtlänning, utan politiska ambitioner eller förhoppningar om en förlängd pop-karriär som aldrig blev av?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel