Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför hördes inga PRO-klagomål mot sossarna?

Det var en härlig PRO-debatt, (ÖP 28 februari) om socialdemokraternas fastställda pensionsbelopp som fortfarande gäller med skamligt låga belopp och därtill beslutades under en lång period med världens högsta skatter före valet 2006.

PRO vet att 40 procent av våra gamla har 5 000 kronor per månad och det är ett arv från sossarnas regering. Varför framfördes inga klagomål då, Jöns-Bertil Ericsson?

Varför hördes ingen protest från PRO när Pär Nuder överförde 100 miljarder våren 2005 till statskassan från den AP-fond som arbetare och arbetsgivare skapat som ett stöd för dåliga tider?

Sossarnas sänkning av medlen i AP-fonderna år 2005 sjönk till så låg nivå att den av riksdagen beslutade automatiska balanseringen av pensionerna, bromsen, måste sänka pensionerna ända upp till tusen kronor per månad som drabbar oss alla.

Även inför detta faktum kommer inga reaktioner från dig Jöns-Bertil eller stora PRO centralt. Varför rösta på ett så oansvarigt parti som sossarna med stöd av PRO?

PRO:s agerande i dag gäller ”nålpengar” som din föreslagna skattesänkning utgör i jämförelse med de 1 621 kronor ytterligare till våra flyktingar varje månad. Bara en tidsfråga innan sossarnas sänkning av AP-fonden blir en stor sänkning av dagens pensioner varje månad.

Äldre anhöriga till invandrare får 10 118 kronor varje månad skattefritt vilket även gäller i ett år om invandraren återvänder till sitt hemland. 

Som medlem i PRO framförde jag frågorna om alla orättvisor för våra gamla, men svaret blev en organiserad utfrysning av undertecknad. Alliansen har inga vallöften om förändrade skatter för pensionärer och att framhålla detta är en värvning av medlemmar till PRO och den socialdemokrati som raserade den svenska välfärden från början av 1960-talet.

När Socialdemokraterna legat i opposition 40 år kan en ärlig jämförelse mellan blocken bli rättvisande. Kom ihåg att Sverige är ett land med enorma naturtillgångar vad gäller skogar, vattenkraft och järnmalm men sossarna klarade inte lovad välfärd med tillägg av världens högsta skatter.

Låt inte sossarnas mångåriga svek bli en fortsättning efter valet 2010 med ditt stöd i valurnan.  Klipp ur detta som en påminnelse till valet.

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel