Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ingen reklam för Teknikland?

Jag kom körandes mot Östersund österifrån och fick se en skylt där det stod "Teknikland", med en bild på en pansarbandvagn.

Lite längre bort stod en JA 37 och en terränglastbil, helt dominerade av ett jättesläp med reklam för Ica. Vad den gjorde där förstod jag inte, den har ju inget med teknik att göra!

Nåväl, där inne kanske det fanns något att titta på, och si, ett fantastiskt flygmuseum, ett ganska bra armémuseum och ett förråd med gamla radioapparater och bussar dök upp bakom några stora ladliknande byggnader.

Det tog ett antal timmar att gå igenom allt, kunniga guider svarade på frågor om utställningsföremålen. Flera av de manliga besökarna jag pratade med hade egna erfarenheter av utställningsföremålen. Jag hade heller ingen aning om att det som heter Flyg- och Lottamuséet var Sveriges officiella VIggenmuseum med de flesta versioner av flygplanet utställda.

Alla var dock överens om en sak - hur i all världen har de ansvariga för Teknikland lyckats dölja detta utomordentligt trevliga och intressanta museum för hugade besökare? Ingen av de jag talade med hade överhuvud taget sett någon reklam för det, vare sig i tidningar eller i broschyrväg.

Försöker man göra som Systembolaget för många år sedan - undanhålla kunderna från att köpa produkten?

Hade jag varit chef för museet hade jag sett till att bjuda in tidningar och lokaltv till en rundtur några dagar innan man öppnade för säsongen.

Detta hade med största säkerhet gjort att ännu flera besökare hittat dit!

Vi får hoppas att man till nästa säsong gör en marknadsplan och också genomför denna!

Skidåkarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel