Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför inget stöd till kommuner och landsting?

Öppna frågor till Marianne Larm-Svensson, (C), ledamot av landstingsstyrelsen i Jämtlands län

Sveriges kommuner och Landsting tappar allt mer i skatteintäkter beroende på ökad arbetslöshet, varsel och minskade statsbidrag. Det betyder att risken är stor för att kommunerna och vårt landsting måste varsla eller säga upp viktig personal inom vården, omsorgen och skolan!

Hur kan du stillatigande se på när ditt parti medverkar till denna oerhörda skattesänkning, när kommuner och landsting behöver dessa pengar?

• Vad har du över huvud taget gjort för att påverka din regering att stärka fritt fallande kommuner och landstings ekonomi med det stöd på säkerligen 15 miljarder som till och med den moderate ordföranden i Sveriges kommuner och landsting förespråkar?

• Anser du att det är rätt att landstingen ska tappa miljontals kronor, eftersom regeringen stoppat uppskrivningen av läkemedelsstödet – trots att läkemedlen blir allt dyrare?

Nu samlas varslen i våra kommuner och i vårt landsting på hög. När ska du våga kritisera din regering och lyssna på de framställningar om stöd som framträdande socialdemokrater i landet och länet gjort i frågan?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel