Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför inte backa om Lillänge?

I fredagens ÖP har Annette Lindow och Lennart Ögren ett mycket klokt och insiktsfullt inlägg ("Vänta med att bygga ut Lillänge").

 Lennart har också svarat väldigt tydligt och bra under intervjuer angående troliga negativa konsekvenser av att fortsätta med politikerviljans utbyggnadsplaner i Lillänge.

AnnSofie Andersson (S), vad bottnar denna styvnackade, orubbliga envishet i, vad driver dig angående Lillänge? Varför inte ta till dig alla fakta emot utbyggnad och backa och sätta punkt för planerna?

Hur stor andel positiva argument har vi hört från "den vanliga människans" grupper till all denna nyetablering? Den befintliga handeln är, som det har uttryckts av många i debatten, fullt tillräcklig för det kundunderlag som finns.

Många engagerade debattörer har haft mycket att säga, som motsäger några som helst positiva konsekvenser och behov vid exploatering.

De arbetstillfällen som bildas har mest troligt, som Lennart och Annette skrev, ett betydligt lägre nettoantal än vad man först kan tro. När handelsunderlaget inte längre räcker till, varken för affärskomplexen eller den mångfaldiga cityhandeln, kommer utarmning i stället för utveckling att uppstå.

Tillspetsat, så kommer väl bunkrarna att står där som kolossala monument över ett storhetskomplex, som förmodligen inte motsvarar verkligheten.

Återigen, kommunpolitiker: Inse de negativa konsekvenserna innan det är för sent! Vi har som sagt ändå inget Ikea som lockar hit folk och vi har en mycket sympatisk stadskärna att vara rädda om och värna!

Carin Brobacke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel