Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför måste elever flytta från Ängsmon?

Öppet brev till Björn Sandal (S) och dina majoritetskollegor: Så har då du och dina kollegor fattat ett beslut i skolfrågan.

Det framgår väldigt tydligt att för dig och dina meningsfränder handlar skolfrågor inte om barn och ungdomar, utan om lokaler och maktdemonstration.

Den villrådighet och det vinglande som ni uppvisat i skolfrågor de senaste åren, är uppseendeväckande och pinsamt. Nu har ni tagit ett beslut för att försöka visa handlingskraft och att ni inte befinner i ett totalt beslutskaos. Jag vill nu att du och dina kollegor svarar mig och många, många andra på varför senaredelen vid Ängsmoskolan ska flyttas.

Om beslut om Ope skolas nedläggning kvarstår, finns plats för dessa elever utan att senaredelen flyttas.

Förklara nu för alla oroliga, tårögda, förtvivlade elever i klasserna 6–8, varför de måste flytta, trots att det finns plats.

Förklara för dessa elever och deras föräldrar att ni måste visa er makt och okänslighet och visa vem som bestämmer.

Förklara också för föräldrar och barn i till exempel årskurs 4 vid Ope skola att vad du lovat tidigare bryr du dig inte om. Tidigare har du sagt att när de börjar senaredelen ska de flytta till Ängsmon. Det har du nu ändrat.

Om du och dina kollegor har någon känsla för barn och deras framtid, försök då se till att skapa en trygg miljö för barnen och deras föräldrar. Ni har nu och den senaste tiden åstadkommit raka motsatsen – oro, otrygghet, förtvivlan, ilska, tårögda barn med mera.

Bengt Bengtsson, boende i Ängsmoområdet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel