Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför nedvärderar regeringen offentliga arbetsuppgifter?

Regeringen verkar vara paralyserad inför arbetsmarknadskrisen i vårt land.

Handlar det om att man in i det sista hellre fortsätter med att prioritera skattesänkningar för medel och höginkomsttagare, där man redan sänkt skatten för över 100 miljarder kronor eller är det moderaternas förakt för offentliga tjänster som lyser igenom – vart är Centerpartiet i frågan?

Redan i år tappar våra kommuner och landstinget i vårt län över 65 miljoner kronor i skattepengar beroende på ökad arbetslöshet och utflyttning – 2010 blir än värre!

När skall regeringen släppa på prestigen och inse att Socialdemokraternas krav på minst 15 miljarder till svenska kommuner och landsting är ett måste för att rädda välfärden inom vården, skolan och omsorgen. Inser inte regeringen att vi snart är nära enorma varsel inom vår gemensamma välfärdssektor eller nedvärderar man kompetensen inom sjukvården, inom äldreomsorgen och skolan. Är det inte lika viktiga arbetsuppgifter som inom den privata sektorn eller handlar det om att regeringen nedvärderar i huvudsak kvinnliga arbetsplatser. Är arbetslösa kvinnor inom omsorgen vården och skolan mindre värda för regeringen än att fortsätta att premiera privatiseringar?