Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ratas Åre gymnasieskola?

Majoriteten av kommunens nior ratade gymnasiet i Järpen. Nu ska kommunen genomföra en undersökning för att se varför så få vill gå på Åre gymnasieskola.

ÖP har flera gånger tidigare skrivit om de stora problem som Åre gymnasieskola brottas med. Allt färre av kommuns egna elever väljer att gå på gymnasiet i Järpen. Det här har lett till ekonomiska problem och kommunen har därför tvingats banta bort flera program för att spara pengar.

Nu har barn- och utbildningsnämnden beslutat att försöka ta reda på varför skolan inte är lika populär som tidigare. En stor undersökning som riktar sig till ungdomarna och deras föräldrar ska genomföras i höst.

Kommunen ska försöka få ett svar på vilka faktorer som påverkar elevernas val av studieort. Underlaget ska ligga som grund för en ny marknadsföringssatsning. Politikerna i nämnden tror nämligen att fler elever kan lockas till det egna gymnasiet om man satsar mer på marknadsföring. Dessutom tycker politikerna att skolans profil måste stärkas.