Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför så tyst om fiskodlingen?

Annons

Efter att det i sommar vecka efter vecka stått hundratals bilar utefter Storsjöns stränder vid Mjäla och Backviken ute på Rödön, och det i sociala medier tipsats om hur bra det var att bada där kommer nu frågan:

Varför är det så tyst om planerna på storskalig fiskodling i Storsjön nu under valtider?

Är det för att ingen vågar ta i frågan eller för att man inte tagit ställning i de olika partierna? Centern var väldigt ivriga för att år sedan då exploatören var på rundresa i länet.

Att riskera friluftsliv och tillgång till rent och fint vatten med att odla 6 000 ton fisk strax utanför de ställen där det hela sommaren var fullt med badande människor, är att sätta rikt friluftsliv mot den enskilda exploatörens vinstintresse.

Och ja, jag vet att det är bra med småföretagande och arbetstillfällen i länet, men på bekostnad av vad då?! Möjligheter till turism, trivsam fritid och så vidare.

Undersökning efter undersökning visar på bekymmer med fiskodling inte bara för miljön utan även för boende i dess närhet.

Vem eller vilka partier står upp för möjligheten till rikt friluftsliv tio min från Östersund med friskt och rent vatten och en bedårande oförstörda utsikt mot fjällvärden?

Vill inte politikerna ta ansvar för att Storsjön förblir en arena för allmänhetens intresse i stället för en möjlighet för ett bolag att känna snabba pengar?

CFY

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel