Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför satsar landstinget i Småland?

Man kan väl påstå att miljötänkandet nu har nått rätt absurda nivåer då vårt landsting beslutat att satsa 38 miljoner av våra skattepengar för att köpa en vindsnurra i Småland!

Varför Småland när vi här hemma i Jämtland har mycket på gång och hög kompetens inom området?

Lokaliseringen är häpnadsväckande och ska med rätta ifrågasättas men huvudfrågan måste ändå ställas: Varför beslutar Jämtlands läns landsting, i ett ansträngt ekonomiskt läge, att satsa 38 000 000 kronor i ett vindkraftverk?

Hur ser er kalkyl ut? Vilka avkastningsförväntningar finns?

Blir den här affären en kopia av de finansplaceringar som landstinget gjordes mellan 2000 och 2005, då ni ”gamblade” med pensionsavsättningar genom att investera i amerikanska kommunobligationer som i och med finanskrisen blev värdelösa.

Jag minns att dåvarande landstingsrådet Robert Uitto (S) i ett insändarsvar förnekade att landstinget förlorat några pengar. Nu finns ett facit och landstingets skattebetalare är värda en ärlig redovisning.

Ännu en ”surdeg” som bör upp på bordet är landstingets skattetrix och borgensåtagande i AB Transisto. Vad händer med kärnverksamheten, sjukvård, om tågsatsningen går i putten när landstinget har ett solidariskt borgensåtagande på 8 miljarder kronor?

Det är nog väl motiverat att sätta en grävande ekonomijournalist att granska dessa riskkapitalister.

C-A Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel