Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ska barnen demonstrera?

Är du rädd för oss, Anders Byström? frågar förskolläraren Calle Hernmarck i en insändare där han protesterar mot Byströms uttalande att personalen i förskoleverksamheten under arbetstid ska vara på sin plats. Uttalandet skedde som en kommentar till att viss förskolepersonal demonstrerade på skoltid mot en utökning av barngrupperna med ett barn i varje grupp.

Lugn, Anders Byström. Du behöver inte känna någon rädsla. Det är bara Hernmarck som har överreagerat och öppet visat sin omdömeslöshet. Det är klart att personalen under arbetstid ska vara på sitt arbete, oavsett om detta arbete sker i förskolan, på Jamtli eller i pulkabacken. Det är bara om lag eller kollektivavtalet tillåter betald frånvaro, som det är tillåtet.

Det som bekymrar mig är att Hernmarck säger sig vara proffs på pedagogiken och ändå tar han med sig barngruppen på demonstrationer och husockupationer. Vad har ett barn för behållning av det?

Det måste vara omdömeslöst att sätta plakat i händerna på barn, som inte förstår innebörden av parollerna.