Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska jag hjälpa kungens barn när jag inte har råd att hjälpa mina egna?

Annons

Kungen ber regeringen om utökade anslag för bröllop nästa sommar liksom uppbyggnaden av eget hushåll.

Angående bröllop och kungens ansökan till regeringen om utökade anslag – jag hoppas att svenska folket reser sig som en man och säger attnu är det nog!  Hur kan kungahuset gå in med en sådan begäran?

Det är vi skattebetalare som försörjer denna arbetslösa familj, bekostar deras dagliga liv, inklusive utelivet på Stureplan och alla resor de företar sig – tvivelaktigt till vilken nytta för Sverige?

Det ett totalt föraktfullt agerande att tro att vi, i ett Sverige där människor nu blir av med sitt arbete, mister sin sjukersättning, får minskad a-kassa och därigenom får svårt att behålla sin bostad och att få ekonomin att gå ihop till det dagliga, vill bekosta ett bröllop och, som det anges i ansökan: ”uppbyggnaden av eget hushåll”!

Låt denna överklass bygga upp sitt hushåll som många andra, med egna pengar som de har gott om. Jag vill inte bidra till det när jag inte har råd att hjälpa mina egna barn!

Har inte Reinfeldt upplyst denna familj om att det är arbetslinjen som gäller? Finns det inget jobb till dem i närregionen får de flytta på sig. A-kassa är de inte berättigad till eftersom ingen av dem haft ett riktigt arbete och socialbidrag är man berättigad till endast om man inte har en förmögenhet och tillgångar så de får börja använda sina egna miljoner till sin försörjning.

Övriga medborgare som står utanför arbetsmarknaden av olika orsaker jagas i dagens samhälle så varför ska denna familj vara förskonade, våra absolut dyraste bidragstagare?     

Jag vet att det är många som här invänder med till exempel: ”De är fina representanter för Sverige”, ”De gör ett bra arbete för vårt land” och så vidare – personer kan anställas utifrån kompetens på en vanlig lönetjänst som utför detta. Låt då de som tycker att vi skattebetalare ska sponsra detta ta av sina löner, pensioner och besparingar och skicka sitt bidrag till kungahuset – alla skvallerblaskor och kvällstidningar bidrar nog också gärna.

Om regeringen ställer sig bakom detta så hoppas jag att de därigenom sätter den sista spiken i kistan inför nästa val – borgare, adel och överklass som parasiterar på skattebetalare är en kvarleva från forntiden!