Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ska Sverige ta mer ansvar än andra?

Annons

Statsministern fastslog nyligen att den kraftigt ökande invandringen kommer att kosta minst 48 miljarder ytterligare i akuta kostnader. Det finns därmed inget utrymme för egentliga satsningar på välfärden eller andra områden.

För mig är det svårt att förstå varför Sverige ska fortsätta ta ett betydligt större ansvar än andra EU-länder som tar emot många invandrare, som till exempel Tyskland och Storbritannien.

Det är likaså svårt att förstå varför vi ska föra en radikalt annorlunda politik än grannländer som Danmark och Norge.

Varför inte bevilja tillfälliga uppehållstillstånd i stället för permanenta? Varför inte vara mer restriktiv med medborgarskap, med tanke på att personer med svenska pass reser utomlands och deltar i terroraktiviteter? Varför inte hjälpa att säkra grannländer till de drabbade länderna?

Jag tror att den nuvarande politiken bygger in stora spänningar i samhället, skapar utanförskap och leder till ett land som blir alltmer splittrat.

Det återstår att se om väljarna ger de borgerliga partierna och de rödgröna klartecken att fortsätta med denna politik. Ytterst är det folket som avgör.

Jag tror att vi prioriterar fel och att vi, likt våra grannländer, måste vara betydligt mer realistiska i migrationsfrågorna. Med förhoppning om en sansad och saklig debatt.

Hanna Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel