Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ska vi straffas ekonomiskt för miljöns skull?

Det har från Sveriges nuvarande regering och från Miljöpartiet med flera, uttalats att vårt klimat är i fara, visst det håller jag med om. Men vad hjälper det om man straffar oss boende i detta lilla land ytterligare bara för att vara främst när det handlar om att värna om klimatet när vi släpper ut endast 0,02 procent av hela världens utsläpp. Man borde väl i första hand engagera sig i att få andra länder som i dag inte över huvud taget ens bryr sig om detta problem att ändra sig och att även de försöker göra något åt det hela.

Sverige har i många år värnat om miljö och klimat och är långt före andra länder på vårt klot i den frågan, men trots det så vill ni politiker slå ut cirka 70 procent av befolkningen, nu är det miljöbilar som gäller, med en bonus på 10 000 till de som har råd att köpa en sådan.

Resten av vår befolkning ska med detta straffas för att de inte har ekonomin att köpa en ny miljöbil.

Förutom det så förordar man att alla ska skaffa sig och ansluta sig till fjärrvärme. Det jag då funderar över är om det är bättre med en stor utsläppskälla än med många mindre? Detta med tanke på att man för att kunna erhålla värme till de anslutna också ibland tvingas att använda olja som bränsle. Har man räknat på det och sett att det verkligen är med sanningen överensstämmande?

Det har enligt utsagor sagts att vi kommer att få mindre snö varmare vintrar på grund av klimatförändringarna, det är nog ingen i vårt avlånga land som har märkt av det i vinter. Jag kan inte med mina 55 år i livet ens komma ihåg när vi hade så mycket snö och sådan ihållande kyla som vi haft i vinter, det brukar och har alltid varit någon tö, men inte i vinter.

Jag anser att allt detta byggs upp av en grupp människor som styrs av regeringen mer eller mindre av en enda orsak, att tvinga oss levande att betala mer skatt i form av miljöavgifter.

Om man ser till hur samhället Sverige fungerar i dag vad gäller skatter och avgifter, så betalar vi och har gjort i många år redan skatt på skatten. Detta i form av alla upptänkliga former av avgifter skatter, moms, nätavgifter, elcertifikatavgifter, miljöavgifter med mera förutom att vi redan i dag har en inkomstskatt som är en av de högsta i världen.

Naturligtvis ska vi värna om vår miljö, det anser jag vara mycket viktigt och ska naturligtvis vara en av de främsta punkterna för en regering och miljöaktivister samt för oss medborgare i vårt land, men det måste vara någon vettig styrning.

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel