Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför svårare med förtidspensionärer?

PRO Jämtlands läns årsmöte tog ett uttalande angående länskortet Årskort Senior med anledning av att förtidspensionärer inte får köpa seniorkortet för resor med Länstrafiken.

Ordföranden i regionala utvecklingsnämnden har besvarat skrivelsen.

I dag finns rabatter för skolungdom 7–19 år. Utredning pågår om att införa rabatt till unga vuxna 20–25 år.

Det är däremot inte möjligt att tillåta att förtidspensionärer får ta del av Årskort Senior enligt svaret från Robert Uitto (S).

Motiveringen är att det underlättar för förarna att endast ålder avgör vad kunden ska betala. Förarna ska inte behöva tolka pensionsbeskedet, skriver Uitto.

När 7–19 åringar och 20–25 åringar köper kortet krävs en legitimering av den som säljer kortet, därefter kollar förarna endast att de betalar, ingen bevisning krävs.

Det är väl samma rutiner som gäller när pensionärerna köper kortet, eller hur? PRO ser gärna en förklaring till varför det skulle bli svårare att utfärda årskort till förtidspensionärerna än till andra åldersgrupper.

Leif Persson

ordförande PRO Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel