Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför vägrar politikerna i Åre att diskutera skolflytten?

Annons

Skolfrågan har sedan november 2008 varit het i Åre kommun. I skolstruktursfrågan har det varit locket på från alliansen och opposition. Det redovisade materialet från november 2008, är grunden för beslutet. Materialet har stora brister som protestgrupperna påtalat men som alliansen inte ens diskuterar.

Järpen och Hallens 6–9-skolor är inte diskutabla då de inte ingick i utredningsunderlaget, det är det svar vi fått.

Racklöfska faller på grund av lokalbrist och att två 7–9 skolor inte kan ligga med endast tio kilometers inbördes avstånd. Lokalbrist i Järpen finns inte med vår lösning som vi försökt presentera men som alliansen vägrat titta på.

Vår lösning i skolfrågan ger en bättre skolmiljö för elever, utnyttjar lokaler bäst och ger högsta kostnadsminskningen.

Mörsils skola med planerad utbyggnad på 700 kvadratmeter, á 14 miljoner tror man, (försäkringspengar från skolbranden i Järpen) kommer inte att hålla.

Under stormötet 16 februari presenterade vi 34 punkter som inte är kostnadsredovisade och som enligt vår bedömning innebär en merkostnad på ytterligare 10 miljoner, allt avfärdas utan diskussion.

Under stormötet kunde vi endast notera ett vettigt uttalade från panelen, barn- och ungdomsnämndens ordförande Leif Nord; om det efter inkomna offerter visar sig att totalkostnaden inte ryms inom våra budgetramar så återremitteras ärendet till kommunstyrelsen.

Ett sundhetstecken från kommunledningen borde då vara att starta om på ruta noll, men det är väl svårt för ett maktfullkomligt kommunalråd. Protestgrupperna kommer att noga följa ärendet från offert till beslut.