Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför vill ni läggaut era livpå internet?

/

Annons

Facebookanhängare – se upp! Vad är det som gör att folk vill lägga ut hela sitt liv på internet? Tag för vana att inte lämna ut dig själv för mycket, nämn aldrig namn på barn, var du bor, personliga bilder på familj och så vidare.

Det som retar/skrämmer mig är hur folk kan lämna ut sina nyfödda barn på nätet, foton, födelseuppgifter, fullständiga namn, ja i stort sett allt.

Jag vet hur det känns att få barn och att man vill skrika ut till hela världen hur underbart det är samt visa upp det lilla underverket. Men genom Facebook och bloggar är det fel sätt!

Var rädd om dina barn, de är det dyrbaraste du har och det är inte värt att lägga ut information på nätet som kan leda till kidnappning eller andra saker som kan skada våra barn.

Tänk även på hur barnet kommer att känna sig i framtiden när småbarnsåren finns dokumenterade på nätet. Alla bilder och information som läggs ut kan vem som helst få tag i och använda!

Snälla, tänk efter en gång extra innan du lägger ut bilder på bebisen, förlossningsbilder eller information som gäller din familj!

Du kommer aldrig att förlåta dig själv om det händer ditt barn eller din familj något, så ta ditt ansvar som vuxen!

Personliga bebisfoton är mer viktiga för dig som förälder än för någon utomstående. När de första åren gått och man som förälder har landat i sin roll kommer ni att inse hur mycket ni kan ha satt på spel!

Var rädda om varandra!

Mer läsning

Annons