Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varg sprang i väg med sällskapshund

Vargen dök upp bara tio meter från mannen när han var ute och rastade sin sällskapshund. Vargen bet tag i hunden och sprang därifrån.

Mannen är från Östersund och var på besök hos släktingar i Ockelbo kommun. I fredags gjorde han en anmälan till länsstyrelsen om ett vargangrepp.

På morgonen hade han varit ute i Gammelboning i Jädraås och rastat sin hund av rasen Pumi. Då dök en varg upp bara tio meter från honom.

Vargen bet tag i hunden och sprang därifrån

– Hundägaren sprang efter och tjoade. Efter hundrafemtio meter fick han syn på hunden igen. Vargen hade släppt hunden och han såg vargen försvinna in i skogen, säger Sone Persson, naturbevakare hos länsstyrelsen.

Sone Persson var i kontakt med hundägaren och fick beskrivet hur det hade gått för hunden.

– Hunden hade inga skador och behöver därför inte besiktas. Troligen klarade sig hunden för att den är långhårig, säger Sone Persson

Han vet inte säkert vad för slags varg det rör sig om, en ungvarg eller en gammal.

– Men om jag får spekulera skulle jag säga att det handlar om en ungvarg som ännu inte har rätta skärpan i bettet och tänderna. Händelsen hade kunnat sluta mycket värre.

Artikeln kommer från Gefle Dagblad.