Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varierad arbetskompott

Mötesplats Kupan skickar årligen 200 000-500 000 kronor till Röda Korsets olika insamlingar.

Pengarna kommer in från flera olika håll. Butiken är en stor bidragande faktor.

Skapande verkstad, som omsätter 3 miljoner kronor årligen, är en annan. Tillsammans handlar det om de mest skiftande arbetsuppgifter.

– Redesigna kläder exempelvis. Allt går inte att sälja, men de går kanske att sy om och då skapar vi ju ett helt unikt plagg som vi sen säljer. Mycket handlar annars om att sortera kläder, tyger och alla prylar. Märka, laga och prissätta. Och sälja. Numera även via Tradera, säger Kerstin Magnusson.

Inom den sociala verksamheten ingår bland annat häktesbesök. De som sitter med restriktioner har bara rätt att träffa prästen, advokaten och Röda korset-personal.

– Här har vi en stor och viktig uppgift. Kravet är att man genomgår en utbildning i kriminalvårdens regi. Men vi jobbar också med Värmestugan i Östersund, vi jobbar med invandrare och vi genomför besöksverksamhet. Vi gör helt enkelt det inte hemtjänsten hinner med, säger Kerstin Magnusson.