Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varierande kvällför kulturintresserade

Annons

Skrivande kvinnor högläser på biblioteket.

SM-uttagningar till Poetry Slam igen.

Final för talangjakt i Krokom.

Norsk jazz på Gamla teatern.

Tisdag kväll erbjuder både lokal och utländsk kultur i och kring Östersund.

I dagarna utkommer Skrivande Kvinnor med sin samlingsvolym Ordväv 3 på eget förlag. Det är den tredje antologin som föreningen ger ut och här presenterar 26 kvinnor sina dikter och prosastycken.

En av de aktiva och drivande medlemmarna är Berta Magnusson i Krokom och bland de medverkande finns exempelvis Sonja Lindgren, Daisy Frid, Lena Deimo, Agnes Sundström, Astrid Åkergren, Maivor R Mats och föreningens ordförande Margaretha Nilsson.

I boken varvas allt från naturlyrik till minnesbilder från uppväxt och familjeliv, samt noveller med både humoristisk och allvarlig udd.

På tisdag kväll ordnar medlemmar ur föreningen en poesiafton på länsbiblioteket där man läser ur den nya boken.

Föreningen har ett 40-tal medlemmar och har arbetat sedan 1995 i olika grupper som var för sig har skrivövningar och uppläsningar.

Två av fyra SM-deltagare utsågs för några veckor sedan – Kata Nilsson och Manda Stenström, nu är det dags för övriga hugade att inför en stenhård jury försöka kvala in till länslaget.

Allt från stenhård politisk pamflettpoesi till vibrerande kärleksdikter kan erbjudas den sparsmakade men entusiastiska publiken när de hejdlösa ordekvilibristerna kastar sig ut på poesins oceaner utan skyddsnät.

Tävlingen är öppen för ungdomar mellan 13 och 20 år och det är Ungdomskulturrådet i Krokoms kommun (UK) som arrangerar sin fjärde Spotlightfinal.

Till audition var deltagare från sex av länets kommuner anmälda. 12 av 24 scenframträdanden togs ut av en jury ut till finalen – nu ska det avgöras vilka som vinner kvällens uppgörelse.

Förutom kapellmästaren på sax ingår pianisten Espen Berg och basisten Jo Skaansar.

Mer läsning

Annons