Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens äldsta flaskpost hittad

För 108 år sedan slängde brittiska forskare flaskposten i havet. Nu har den spolats upp på en strand i Tyskland. Det tros vara världens äldsta flaskpost, skriver The Telegraph. Den pensionerade postarbetaren Marianne Winkler hittade meddelandet redan i april, när hon var på semester med sin man. (TT)

För 108 år sedan slängde brittiska forskare flaskposten i havet. Nu har den spolats upp på en strand i Tyskland. Det tros vara världens äldsta flaskpost, skriver The Telegraph.

Den pensionerade postarbetaren Marianne Winkler hittade meddelandet redan i april, när hon var på semester med sin man. Men det är först nu som fyndet offentliggjorts.

Inuti flaskan fanns ett vykort där mottagaren uppmanades att fylla i detaljer om upphittandet och sedan skicka det till Marinbiologiska föreningen i Plymouth. Det gjorde också Winkler.

– Det var stor uppståndelse när vi öppnade kuverten, säger kommunikationsdirektör Guy Baker.

Forskarna slängde i över tusen flaskor i Nordsjön mellan 1904 och 1906 för att studera djuphavsströmmarna. Många av flaskorna fastnade i fiskares nät, andra spolades upp på stranden. De flesta återfanns dock inom bara några månader.