Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens sämsta bil är såld

I måndags lade Tobias Nordin ut en blocketannons på "Världens sämsta bil". I den kan man läsa om Renaulten vars lista med defekter är ungefär lika lång som bibeln. 18 timmar efter att annonsen publicerades var bilen såld.

– Fan vad folk har hört av sig. Jag ville helt ärligt bara bli av med den, säger han.

Tobias Nordin ville inte göra en blivande ägare besviken och därför valde han att fokusera på nackdelarna när han skulle få sin Renault Mégane Scenic såld. I bilannonsen står det bland annat att den har "Fruktansvärda strålkastare. Går nog lika bra att montera Iphonen fram på grillen och slå på ficklampan" och att "Allting som har med själva bromsandet att göra är helt slut". Tobias Nordin har svurit många gånger när problemen med bilen har avlöst varandra.

– Det är en bil som plockar fram sidor hos en som man inte trodde fanns, säger han.

Annonsen har fått stor spridning på sociala medier och många har ringt och ställt frågor om bilen. En person från Gävle var beredd att hoppa på tåget till Östersund för att köpa den osedd. Tobias Nordin tyckte synd om honom och lät därför spekulanten pruta ner priset från 600 kronor till 300 kronor. Men plötsligt kom den mannen på andra tankar och ångrade sig.

– Det är fullt förståeligt. Där sparade han både tid och frustration, säger Tobias Nordin.

Istället såldes Renaulten till Erling Karlström från Junsele som hämtade bilen på tisdagskvällen.

– Jag körde hem den och motorn gick bra. Det var inga problem alls, säger han.

Hemma på gården har han sedan tidigare en bil av samma modell och tanken är att han ska kunna ta reservdelar från nyförvärvet.

– Det var en fyndbil. Jag fick den till ett mycket bra pris, säger han.

Texten i annonsen var ingenting som avskräckte Erling Karlström och nu är både köpare och säljare är nöjda med affären.

– Nu blir det en reservdelsbil och det känns ju betydligt bättre än att någon ska åka runt i den. Hade en 19-åring velat köpa den för att köra runt i så hade jag tvekat länge innan jag lämnade över nycklarna, säger Tobias Nordin.

Men det kommer att dröja innan den före detta bilägaren investerar in en ny bil.

– Nej, det får vänta… En bil är aldrig ett bra köp. Jag tror att den största ångesten i mitt liv har varit kopplad till bilar, säger Tobias Nordin.

Läs också:

Nils succéannons gav 100 jobberbjudanden

Från arbetslöshet till kostym och firmabil

Hon har bilar för miljoner på gården

Lyxiga fartvidunder sladdade i Funäsdalen

Veteranskotrar lockade storpublik