Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens största på sjukhus

Under dagen kom information om att världens mest kände och störste fotbollsspelare, Pelé, ligger på intensiven. Men uppgifterna var felaktiga.

74-åringen har dock förflyttats till en specialistenhet. "Patienten har förflyttats till ett rum där han kan övervakas mer noggrant, men det är inte intensivvård, det är ett mellanläge", står det i ett pressmeddelande från Albert Einstein-kliniken där Pelé är inlagd. Han lades in på sjukhus i början av veckan för en urinvägsinfektion, lite drygt en vecka efter att han genomgått en njurstensoperation.

Pelé, eller Edson Arantes do Nascimento, är en av fyra som gjort mål i två VM-finaler (landsmannen Vavá, Paul Breitner, Tyskland, och Zinedine Zidane, Frankrike, är övriga tre) och fortfarande den enda fotbollsspelaren som vunnit tre guld.

Utöver sitt artistnamn kallades Pelé för "O Rei do Futebol", Kungen av fotboll, eller kort och gott "O Rei". Han avslutade karriären i New York Cosmos där han spelade fram till 1977.