Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världscupen i Holmenkollen körs trots corona – men inför tomma läktare

 
Corona: Sport
Visa alla artiklar

I helgen är det dags för de klassiska masstartsloppen på distanserna 30 och 50 km i Holmenkollen, Oslo.
På torsdagen togs beslutet att tävlingarna körs som planerat – men det blir utan publik.
Det beslutet har Oslo kommun tagit på grund av coronaviruset.

Flera stora idrottsevenemang har sedan utbrottet av coronaviruset tvingats ställa in, och i Serie A spelas fotbollsmatcher inför tomma läktare.

Också helgens världscuptävlingar i Holmenkollen hotades att ställas in, där totalt 56 personer hittills har konstaterats vara smittade av viruset.

På torsdagen meddelades via ett pressmeddelande, som norska tidningen VG tagit del av, att tävlingarna körs som planerat. Men det blir utan publik, då staden har valt att stänga stadionområdet.

– Skidstadion stängs för publik, och vi vill uppmana allmänheten om att inte heller uppsöka delarna utanför stadion, säger Oslos kommundirektör Svein Lyngroth för äldre, hälsa och arbete i ett pressmeddelande.

Världscupen i Holmenkollen brukar vara en riktig skidfest och lockade under fjolåret över 30 000 besökare, och hade i år sålt 17 000 biljetter på förhand.

Damerna kör 30 km på lördagen och herrarna kör 50 km på söndagen.