Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världscupslalom körs i Stockholm

Stockholm får världscuptävling i alpint 2016. Då blir det parallellslalom i Hammarbybacken.

Sportens utveckling går mot att försöka inkludera fler av världens storstäder. Evenemanget i Stockholm är ett steg på vägen.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få den här möjligheten. Det blir 2 februari 2016 som Hammarbybacken tar emot, berättar Svenska skidförbundets direktör Niklas Carlsson på förbundets stora pressträff.

Parallellslalom växer i intresse. Inte minst publikt är det förstås spännande att se åkarna i en hel bana och utslagsfunktionen är ytterligare en spänningshöjare.

Hammarbybacken ligger i princip mitt inne i huvudstaden.

– Just den ingrediensen med tävling i storstadspulsen gör det här ännu häftigare, säger Niklas Carlsson.

Mattias Hargin är aktiv landslagsåkare med Stockholm som hemmaort och han gläds åt dagens nyhet.

– För mig går en dröm i uppfyllelse. Att få åka World Cup på hemmaplan blir verkligen någonting att se fram emot, säger han.

Går premiärtävlingen som den ska, finns möjligheter till fortsättning även säsongerna 2017, 2018 och 2019 på väg in i VM-tävlandet i Åre. Men först och främst gäller nu att få premiärtävlandet 2016 att fungera till både de aktivas, arrangörernas och internationella skidförbundets belåtenhet.