Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världskock öppnar nytt i Undersåker

Han har gjort sig ett namn över stora delar av världen som en gigant i köket. Nu ska han bli stor även hemmavid.

Magnus Nilsson, till vardags bland grytorna på Fävikens egendom, inledde i helgen en ny karriär genom att öppna en charkbutik i Undersåker.

– Tanken är att sälja produkter härifrån direkt över disk till kunderna. Här ska det finnas framför allt jämtländsk smörgåsmat, framställd av jämtländska produkter för jämtländska kunder, säger Magnus Nilsson under den officiella invigningen på lördagen.

Men egentligen invigdes försäljningen redan under fredagen.

– Ryktet gick på byn att vi fanns här och då startade försäljningen, men i dag är den officiella invigningen, understryker han.

Produkterna ska inta bara säljas i Undersåker utan ska också komma ut till detaljhandeln här i länet under nästa år.

– Men här blir inget för Östermalmshallen. Ska det fortsätta som hittills kommer vi inte att ha så mycket över att exportera utanför länets gränser, säger en nöjd Magnus Nilsson.

Allt är hantverksmässigt producerat, men det bästa av allt är ändå den lokala närheten.

– Alla grisarna kommer från Mo. Nästa år kommer 200 grisar därifrån att förädlas här, säger Nilsson som i och med detta inte på något sätt kommer att trappa av verksamheten i Fäviken.

– Nädå, här är jag på dagarna och i Fäviken på kvällarna, säger han outtröttlig men tillägger snabbt att han inte är ensam om satsning i Undersåker.

– Vi är i dag fyra som jobbar här, men vi kommer under nästa år att dubbla den styrkan, säger en förhoppningsfull världskock som ser ljust på framtiden.

– Det här är väldigt roligt att hålla på med. Fäviken är relativt dyrt och har en begränsad kundgrupp, medan den här verksamheten riktar sig till alla som tycker om god mat, avslutar Magnus Nilsson.