Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsrekordhållaren med kronan på sned

En världsrekordhållare står på startlinjen i Jämtlands stora pris. Men Uncle Peter kommer med två plumpar i protokollet.
– Förhoppningsvis blir det tredje gången gillt, säger Tobias Gustafsson, som sköter hästen.

Femårige Uncle Peter travade 1.08,7 på tusenmetersbana redan som fyraåring, vilket var världsrekord. Men Cantab Hall-sonen har inte rosat marknaden under sina två starter i Skandinavien. I Copenhagen Cup blev det en femteplats och i Elitloppet missade han finalen.

– I första starten var han lite nedsatt av resan. I andra starten gick han utvändigt ledaren i 1.08-tempo, så det är inte mycket att säga om, säger Tobias Gustafsson.

Uncle Peter tränas av Jimmy Takter, som håller till i USA. När hästen nu stannar kvar i Sverige är det förre proffstränaren Tobias Gustafsson som sköter om femåringen.

– Han har gått tre tripper i sanden på Daniel Redéns gård och det känns som att han har mått bättre och bättre av det.

Tobias Gustafsson hoppas att Uncle Peter, som har lottats till innerspår i Jämtlands stora pris, ska visa sig från sin bästa sida den här gången.

– På förhand har jag inget att klaga på inför det här loppet. Vi får hoppas på tredje gången gillt. Det är en bra häst. Utvändigt ledaren ska vi inte ha den här gången, men man vet aldrig med Johhny (Takter, kusken), säger Tobias Gustafsson.