Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmen hotar Vasaloppet

Det varma vädret ställer till bekymmer för Vasaloppet. Igår på eftermiddagen bedömdes läget för Stafettvasan och Vasaloppet vara i en kritisk situation.

Annons

– Vi säger inget mer än att det inte ser bra ut. Tyvärr blir det fortsatta varmgrader, förklarade Vasaloppets pr-ansvarige, Ola Granfeldt på tisdagskvällen.

Även om det varit lite löst i spåren har det gått att genomföra Vasaloppsarrangemangen så här långt. En del åkare har upplevt att stavarna sjunkit djupt ner i snön. Problemen med vatten på isen vid Evertsbergssjöarna löstes genom att spåret flyttades vid sidan om sjön, till den bana som används för Cykelvasan.

Hela tiden har dock funnits en oro för hur det ska bli vid Vasaloppsstarten där det finns en tjärn som kan ställa till problem.

I tisdags förmiddag bedömde spårchefen John Lif att läget var under kontroll men senare på dagen meddelade Vasaloppet att spårdragningen hamnat i en kritisk situation inför Stafettvasan på fredag och Vasaloppet på söndag.

Under tisdagseftermiddagen och kvällen besiktades hela den nio mil långa sträckan från start till mål och alternativa bansträckningar undersöktes.

– Efter besiktningen ska vi diskutera läget och ta ett beslut som offentliggörs på onsdag, förklarade Ola Granfeldt.

Artikeln kommer från dt.se