Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värna om invånarnas hälsa

Försäkringskassans rapport visar att sjukskrivningarna ökar i Jämtland och framför allt inom den offentliga sektorn. En negativ tendens som till stora delar kan förklaras med ett håglöst socialdemokratiskt ledarskap och styrning av länets kommuner och landsting.

En betydande orsak till ohälsa är känslan av tillkortakommande, som när man exempelvis oroas över vardagliga ting som barnens dagis, skola, åldrade föräldrar, vård av mor- farföräldrar och arbetssituation.

Vill man vända dysterhet till livsglädje och framtidstro måste politiker i första hand prioritera vård, skola och omsorgsverksamheter framför otaliga projekt och monumentala byggnationer, vilket även kommunallagen anger.

Kommuner med väl fungerande basverksamheter och god service, byggt på gemenskap och förståelse efter medborgliga behov och förväntningar oavsett kön, ålder och nationalitet, är livsbejakande.

Därför borde det vara varje politikers plikt att värna om kommuninvånarnas hälsa och välbefinnande. Ett samhälle som inte mår bra, har ingen framtid.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel