Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varnar efter skumt telefonsamtal

En äldre person i Sveg fick i ett telefonsamtal uppmaningen att gå till bankomaten och ta ut 15 000 kronor för att köpa en hörapparat. Barbro Busk, anhörig, vill nu varna för detta.

– Personen som ringde pratade otydligt. Först presenterade denne sig som grannen Åke, men min anhörige är helt klar i huvudet och visste att hon inte hade någon granne som heter Åke så hon lade på luren, berättar Barbro Busk.

En timme senare ringde telefonen igen.

– Hon säger att det var samma röst men nu presenterade sig personen som läkare. Då hade han märkt att hon började höra sämre och ville att hon skulle köpa en ny hörapparat. Uppmaningen var att gå till bankomaten och ta ut 15 000 kronor för att göra detta, berättar Barbro Busk.

– Nu gjorde hon det rätta och lade på luren igen så ingen skada är skedd men vi vill ändå varna andra för liknande samtal. Vem vet vad som hänt om hon gått och tagit ut pengarna, säger Barbro Busk.

Händelsen är polisanmäld.