Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning för få ÖFK-försvarare

Fyra defensiva kuggar är avstängda.
En femte är skadad.
– Det känns lite som i säsongsstarten, säger Graham Potter.

Samtidigt som Östersunds FK laddar som bäst inför säsongens sista hemmamatch finns det massor att fundera på och spekulera kring i laguttagningen.

Inte mindre än fyra försvarare är borträknade, främst av disciplinära anledningar:

• Jonathan Azulay och James Baldwin, startande mittbackar i tisdags mot Hammarby, är båda avstängda efter gula kort i den matchen. Var tredje gult kort ger avstängning i en superettamatch. För Baldwin var det varning nummer tre och för Azulay den sjätte i år.

• Dennis Widgren saknas säsongen ut efter utvisningen i Jönköping och påföljande avstängning.

• Tomas Peciar är på skadelistan säsongen ut med sitt knäproblem.

• Dessutom fick bollvinnaren och duellspelaren på mittfältet, Fouad Bachirou, sin tredje varning på nio matcher mot Hammarby.

Tänkbara lösningar? Tre riktiga innerbackar finns kvar i truppen, med Douglas Bergqvist i spetsen. Varken Robert Hammarstedt eller Luka Peric har dock fått något förtroende att tala om sista tiden.

– De får ta chansen nu, säger Graham Potter, som även antyder att Haraldur Björnsson kan få chansen från start i målet.

– Vi har funderat på det. Det kan mycket väl bli så.

Skador och avstängningar hör i allra högsta grad till i det här skedet av säsongen. Framåt är det främst Seon-Min Moon och Ammar Ahmed som gått in och ut ur truppen en tid med skadeproblem.

– Ammar spelar inte heller mot Assyriska. Han tränade på måndagen så vi provade att starta honom mot Hammarby, men som jag sa efter matchen så var det nog fel beslut med facit i hand.