Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning för snökaos

Snön kommer att vräka ner över Jämtland och Härjedalen det närmsta dygnet. Det förutspår SMHI som utfärdat en klass 1-varning för hela länet.

Redan under natten mot torsdag kommer det att snöa mellan 7-15 centimeter i Härjedalen, enligt prognosen.

Därefter glider snömolnsgiganterna in över centrala Jämtland där det förväntas komma 5-10 centimeter under torsdagsdygnet. I norra delen av länet kan det bli så mycket som 15 centimeter.

En klass 1-varning innebär att snöfallet förväntas nå en grad som kan innebära vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

I Mälardalen har det varit stundtals kaotiskt under onsdagskvällen. I Uppsala ställdes busstrafiken ställdes in och flera fordon åkte av vägen till följd av snöovädret.  Minst 15 trafikolyckor inträffade, uppger polisen för TT.
– Vi hade otroligt många trafikolyckor. Men inga personskador, tack och lov, bara något lindrigt, säger Nina Dahlström, vakthavande befäl, vid 20.30-tiden.
Hon säger att det varit "jättehalt".
– Just nu börjar det lugna sig, när de flesta har kommit hem från jobbet.
Också i övriga Mälardalen var det stökigt i trafiken.
Onsdagens snöoväder skulle dra bort under kvällen enligt SMHI. Men ett nytt som bildats över Norge väntades efter midnatt.
– Det börjar i Värmland-Dalarna, och sedan trycks det längre norrut, säger Tobias Palmblad på SMHI.