Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning för snökaos

Snön kommer att vräka ner över Jämtland och Härjedalen det närmsta dygnet. Det förutspår SMHI som utfärdat en klass 1-varning för hela länet.

Annons

Redan under natten mot torsdag kommer det att snöa mellan 7-15 centimeter i Härjedalen, enligt prognosen.

Därefter glider snömolnsgiganterna in över centrala Jämtland där det förväntas komma 5-10 centimeter under torsdagsdygnet. I norra delen av länet kan det bli så mycket som 15 centimeter.

En klass 1-varning innebär att snöfallet förväntas nå en grad som kan innebära vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

I Mälardalen har det varit stundtals kaotiskt under onsdagskvällen. I Uppsala ställdes busstrafiken ställdes in och flera fordon åkte av vägen till följd av snöovädret.  Minst 15 trafikolyckor inträffade, uppger polisen för TT.
– Vi hade otroligt många trafikolyckor. Men inga personskador, tack och lov, bara något lindrigt, säger Nina Dahlström, vakthavande befäl, vid 20.30-tiden.
Hon säger att det varit "jättehalt".
– Just nu börjar det lugna sig, när de flesta har kommit hem från jobbet.
Också i övriga Mälardalen var det stökigt i trafiken.
Onsdagens snöoväder skulle dra bort under kvällen enligt SMHI. Men ett nytt som bildats över Norge väntades efter midnatt.
– Det börjar i Värmland-Dalarna, och sedan trycks det längre norrut, säger Tobias Palmblad på SMHI.