Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning för spel på nätet

Det spelar ingen roll om man sitter vid datorn eller en tv-kanal som är reklamfinansierad, så poppar det upp olika erbjudanden från spelsajter.

Vissa företag lockar med att om man sätter in 100 kronor på deras konto får man 400 kronor i bonus att spela för. Det finns en sajt som erbjuder 2000 euro i bonus om man sätter in ett betydligt mindre belopp på deras konto.

En normalbegåvad människa förstår att det inte går att driva ett företag med dessa erbjudanden. Risken är uppenbar att du hamnar bland alla spelmissbrukare som finns i vårt land.

Jag har tagit mig tid att titta på några sajter under en tid.

Jag har noterat att på kvällen kan man köpa in sig för spel för lägre summor. Samma spelföretag höjer insatsen på dagen. Troligen är målet att kapitalstarka personer som går hemma sysslolösa ska spela.

De förstnämnda insatsmöjligheterna lockar flera in i spelet. Folk kommer hem och sitter vid sina datorer, hoppas kanske vinna en jackpott om de satsar en hundralapp.

Sannolikt förlorar de hela beloppet eller så vinner de en summa och då blir det genast roligare.

Fortsättningen blir i allt för många fall att de fastnar i spelmissbruk. De som förlorar satsar ytterligare ett belopp och sedan är cirkusen i gång.

Sannolikheten är stor att den jackpott som utlovas är utomordentligt svår att vinna.

Senaste tillskottet på spelmarknaden är Svenska spel som utlovar en jackpott på 500 000 000 kronor.

Det är allt för många som fastnar i detta helvete. Gå inte på detta!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel