Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Värre om det står tomt i centrala stan"

– Jag känner ingen oro.

Socialdemokraten Mona Modin Tjulin, ordförande i miljö- och samhällsnämnden befinner sig på torsdagen i Stockholm där det i veckan genomförs en kampanj för att sälja in länet under namnet Jämtland House.

– Många tankar far genom huvudet när jag hör att Systembolaget lämnar Lillänge. Min erfarenhet är att marknaden i sådana här sammanhang blir avvaktande. Men det kan samtidigt vara så att fastighetsägarna har intressenter men avvaktar därför att man vill invänta rätt mix av handlare i området, säger Mona Modin Tjulin.

Hon säger samtidigt att hon känner glädje över Systembolagets flytt till den nya fastigheten vid nya ICA Kvantum.

– Det är viktigt att det nya området också blir bra, säger hon och tillägger:

– Jag tycker det är betydligt mer oroande om det står tomma affärslokaler i centrala Östersund. Där är det viktigt att de tomma lokalerna snabbt fylls för att centrum ska vara fortsatt attraktivt, menar Modin Tjulin.

Hon tror att den nya aktuella flytten av Systembolaget kommer att innebära en viss försiktighet bland de som vill etablera sig i området.

– Men Östersund är fortfarande en mycket attraktiv handelsplats, avslutar Mona Modin Tjulin.