Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårskirt när Octava bjöd på ny musik

Många hade tagit chansen att i Sunne kyrka lyssna på kören Octava i går eftermiddag.

Det hade de gjort alldeles rätt i eftersom det bjöds en fin konsert med ett intressant program som kören valt att kalla "Tolv nyanser av våren". Allt förträffligt framfört under ledning av dess dirigent Henry Åkerlund.

Kanske har jag höjt ribban i mina förväntningar på kören eftersom de oftast levererar utmärkta framföranden, så därför skavde det lite att sopranerna inte alltid var klockrena och brast något i homogeniteten.

Svårt, jag vet, men med så goda sångare som dessa kan min ribba få ligga kvar. I övrigt var körklangen jämn, mjuk och skir.

Framför allt så lyckades de särskilt väl med de svaga partierna. Henry var noggrann och kören disciplinerad, då vill det gärna bli bra.

Härligt var det att få ta del av ny musik, "Sleep" av …Eric Whitacre, som kören fint mejslade ut. Mina favoriter för dagen blev Rihard …Dubras "O Crux ave" och "Misere mei" som kändes detaljrikt genomarbetade.

Som vanligt var det gott att få höra Stenhammars "Vårnatt" som de avslutade programmet med. En nöjd publik blev belönad med ett extranummer.