Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårt mål är en ekonomi i balans

Återigen visar landstingets verksamheter på dystra röda siffror med ett underskott på cirka 110 miljoner redan i ingången till 2014.

Detta är tyvärr ingen nyhet utan samma utveckling som de senaste åren.

Vi i Centerpartiet har lagt fram många konkreta förslag på åtgärder för att analysera orsaken och ge en tydligare bild av problematiken. Vi behöver veta vad som måste göras för att ekonomin ska fokusera på medborgarnas behov och inte hur verksamheten är organiserad.

Majoriteten har tyvärr i de flesta fall mött dessa med avslag. Under de senaste landstingsstyrelsemötena har vi fått information som visar på att våra farhågor besannats. Glädjande är däremot att landstinget påbörjat ett omfattande Lean-arbete, något vi föreslog redan för flera år sedan.

Vårt mål att skapa en ekonomi i balans, där medarbetarna är delaktiga i förbättringsprocesserna, är viktigt både för arbetsmiljön och för att medborgarna ska få sin vård på rätt nivå och av rätt kompetens.

Vi ser att många medarbetare i landstinget kämpar hårt för att ge en god service och vård. Det är dessutom viktigt att beslut tas som ger effekt så att vi kan utveckla och inte avveckla verksamheter.

Det krävs ett öppet och konstruktivt diskussionsklimat inom landstingspolitiken för att kunna ta beslut med lösningar som stärker landstingets ekonomi, inte bara tillfälligt.

Vi tänker skapa framtidstro i landstinget och i regionen. Tillsammans står vi inför många tuffa utmaningar. För att vi ska bli fler, friskare och rikare i vårt län krävs hårt arbete på många områden för att lyckas. Då krävs öppenhet och mod att ta beslut som ger länets medborgare framtidstro.

Thomas Andersson (C) gruppledare i landstinget

Berit Johansson (C) ledamot i landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel