Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart tog pengarna till underhåll vägen?

Östersundshem meddelar både direkt i brevlådan till oss boende på Frösön och via sin tidskrift "Hemma" att hyrorna måste höjas till marknadsmässig nivå för att husen inte ska förfalla.

Man behöver inte vara ett matematiskt snille för att räkna ut vad värden fått in i hyror genom tidigare hyreshöjningar sedan 1952. Under dessa över 60 år blir det en ansenlig summa.

Husens underhåll borde inte vara så eftersatt att värden är rädd för att husen ska "förfalla". Vart har pengarna tagit vägen som skulle gå till underhåll på just dessa fastigheter?

VI boende är alla mot (via namninsamling) en hyreshöjning.

Vill man bo centralt, modernt och med höga hyror finns sådana lägenheter redan, och fler blir det. Östersundshem räknar kallt med att de nybyggda husen kommer stå tomma under lång tid. Ännu finns ingen som är intresserad av att flytta dit. Allt står att läsa i "Hemma".

VI vill inte vara med att betala det kalaset.

Hyresgästerna Fröjavägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel