Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varumärkesansökningarna från Östersund ökar – kan bli rekordår

Redan nu har det kommit in fler varumärkesansökningar till Patent- och registreringsverket (PRV) än det gjorde under hela förra året. ”Får vi in runt 50 ansökningar är det den högsta siffran på många år”, skriver Magnus Ahlgren, juristchef på PRV, i ett pressmeddelande.

2016 fick Patent- och registreringsverket in 30 ansökningar från Östersund. I år har de redan fått in 40 ansökningar. Gustav Melander, områdesjurist på design- och varumärkesavdelningen på PRV, menar att de absolut vanligaste ansökningarna handlar om ordmärken eller ord som är kombinerade med figurelement (så kallade logotyper).

– Ett flertal ansökningar kommer från Östersunds Fotbollsklubb, vilket kanske har att göra med framgången i Europa Leauge.

Gustav Melander kan inte svara på hur det kommer sig att ansökningarna från Östersund har ökat så mycket i år.

– Tendensen är att ansökningarna ökar generellt i Sverige. Sen kan det vara så att det har varit fler nystartade företag i just Östersundsområdet. Det ökade antalet ansökningar kan tyda på en viss uppstartsboom.

Hur många ansökningar det kan tänkas bli i slutändan är även det svårt att svara på enligt Gustav Melander.

– Det är omöjligt att säga. Ansökningsfrekvensen varierar under året. Det är något mindre ansökningar under sommarmånaderna under semestertider, men annars är det en ganska jämn ström. Det är svårt att gissa hur året avslutas för Östersund, så vi får vänta en månad och se.

Mer läsning:

[+] Gruva i Stekenjokk får ny chans

[+] Estrad norrs musikteater firar 20 år av opera och musikdrama för barn – "Vi bygger verksamheten för att kunna spela i hålor"

[+] På 828 kvadrat ska region och kommun och företag utveckla vård och samhälle