Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värvar forward från USA

Ope damer har misslyckats kapitalt i årets division 1 och är redan klart för nedflyttning. Ändå väljer klubben att värva en forward från USA.
– Vi vill inspirera tjejerna, säger Susanne Hallberg.

Forwarden Jillian Kinter från Boston är klar och kommer till Ope i nästa vecka. En 23-årig målskytt som varit väldigt framstående på college.

– Tanken var att hon skulle lyfta laget, men i det här tunga läget får vi i alla fall hoppas att hon kan ge ny energi till övriga truppen, menar Tomas Holm i damsektionen.

Frågan är bara varför Ope gör klart med en utländsk förstärkning nu och inte på våren?

– Det är för att klara av slutklämmen i serien och avlasta de yngre. Vi ser även framåt inför nästa säsong och som förening lär vi oss och på det här sättet skaffar vi oss kontakter.

Opes säsong är ett fiasko rent resultatmässigt. Målet var att klara kontraktet, men där har man varit helt chanslöst.

Jag vill påstå att ingen lagdel i årets Ope håller division 1-nivå – vad säger du?

– Vi tyckte att vi hade ett bra lag innan säsongen började, med en hel del nyförvärv. Då fick vi veta att "Cissi" (Cecilia Hallberg) skulle få barn och sedan blev Sandra (Nilsson) skadad i första matchen, berättar Susanne Hallberg, damordförande.

Susanne medger att Opes sektion åtminstone borde ha letat ersättare till Nilsson, men "vi litade på tjejerna", som hon säger.

Ni har alltså missbedömt årets lag – eller?

– Ja, så är det.

Som ordförande i damsektionen får Hallberg självklart bära en del av hundhuvudet för årets magplask.

– Vi har missbedömt årets lag och seriens kvalitet, menar hon.

Hur jobbigt är det att åka ur och det så rejält?

– Vad tror du? Visst är det tungt, särskilt den sista matchen (Huge) där vi ledde, men tappade. Det var mycket tungt.

En stor minuspost har varit tränarfrågan. Efter det oerhört tragiska dödsfallet med John-Rune Wikén har Ope förgäves försökt hitta ersättare.

Leif Ersson kom in, men tröttnade och kastade snabbt in handduken.

Ersättare blev andretränaren Tomas Andersson som dock tidigt klargjorde att han bara var en nödlösning. Nu har han tillfälligt ersatts av Jimmy Anjevall och Robert Wassdahl.

– Tränarfrågan är grunden är den springande punkten. När vi inte hittat en ny person efter Leif har mycket hängt löst. Vi har inte haft det rätta självförtroendet.

Andersson och Anjevall kommer att leda Ope in i mål i år, men sedan lär det bli en ny kraft i nästa års division 2-spel.

Hur revanschsugna är ni inför 2015?

– Givetvis är vi revanschsugna. Vi vill spela i division 1. Det är en mycket rolig serie där man får möta bra spelare.

Ope har inte bara tappat poäng, man tappar även spelare. Sandra Nilsson och Anna Jonsson har återvänt till Östersunds DFF.

– Jag förstår tjejerna. ÖDFF är på väg framåt.

Vad är viktigast när ni bygger inför nästa år?

– Att se över organisationen, ledarbiten. Från A-lag och hela vägen ned. Kolla över hur många tjejer vi har. Det är ett stort jobb som börjar.