Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våryra i Hoverberg

Helgens våryra i Hoverbergs bygdegård blev en färgsprakande upplevelse med både inramad konst och textila konsthantverk. Den tappra skara som kom till yran fick sig också sång och musik till livs.

Den välkände bygdemålaren Bror-Eric Bergqvist från Bjuråker och trubaduren och textilkonstnären Ingrid Persson från Ytterhogdal hade inga problem med att fylla väggar och bord med sina alster.
För Bror-Eric bjöd våryran dessutom på en liten överraskning. Bland besökarna fanns nämligen Robert Valfridsson från Lit som inspirerats av Bror-Eric målningar när han för några år sedan lät tatuera hela sin ryggtavla.
– Jag har alltid gillat det här med troll och sägner och fastnade för hans målningar. Jag bad att få använda ett av motiven när jag skulle tatuera mig, berättar Robert.
Bror-Eric gav sitt medgivande, men har inte förrän nu kunnat se slutresultatet.
– Det blev riktigt bra, konstaterade han.
Ingrid Persson hade på yran även sällskap av sin man, dragspelaren Torbjörn Nygren, och sonen Björn Persson som sålde egentillverkade fiskeredskap.
– Ja, lite familjeföreställning, konstaterade hon och varvade sin vissång med att visa upp sina lapptäcken och att sälja hembakt tunnbröd.
Skådespelaren Mikael Rahm intog också scenen och bjöd på diktläsning och sång.
Våryran arrangerades av Hoverbergs bygdegårdsförening och Studieförbundet Vuxenskolan.