Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väska fylld med hasch och cash tinade fram i Torvalla

I måndags fick polisen in ett ovanligt fynd. Något som gömts i snön, men tinat fram – en väska proppfull med pengar och knark.

Annons

På Brosslarvägen i Torvalla har snön legat djup. Men efter den senaste tidens blidväder har blomkrukor och en blå väska tinat fram. I måndagsmorse gjorde en förbipasserande ett ovanligt fynd.

– Jag trodde det var ett barn som tappat den, men när jag öppnade den såg jag pengar, en massa påsar med vitt pulver, tabletter och annat. Då ringde jag till polisen, säger han.

Den välfyllda väskan hittades lutad mot en blomkruka.

– Det var en liten större mängd vi fick in, säger Per Thelin vid östersundspolisen.

Polisen har hittills konstaterat att väskan innehöll hasch, en pepparspray och en större summa pengar. Det sammantagna värdet vill inte polisen säga någonting om, på grund av utredningstekniska skäl.

Men det är ett sällsynt fynd.

– Det är högst ovanligt. Jag tror inte jag varit med om det tidigare.

Väskans innehåll kommer gås igenom för att fastslå vad det är för narkotika och övrigt innehåll i väskan. Sedan kommer det att förstöras.

Ingen ägare har identifierats. Ännu.

– Vi får se om någon hör av sig och säger att det här var min väska, men jag tror inte att det är någon som hör av sig.