Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vassa kallblod blir våra V64-spikar

När Östersundstravet kör under fredagskvällen med fin klass på tävlingarna står såväl Svensk Travsports Avelslopp som V64-avslutning med idel fina travare.

Vi singlar Hulte Magnus med Ulf Ohlsson, ett samspelt ekipage med fyra segrar på de fem senast och den 6-årige Lome Elden-sonen blir allt bättre. Även i omgångens andra sportsliga höjdarlopp Jämtländskt Uppfödningslopp väljer vi att spika! Jomar Blekkan kommer nämligen på besök med talangen B.B.Petter N., en travare med fyra raka vinster och han blir ytterst svårslagen! Ett tredje spikförslag är Ginala i det första dubbelloppet då hon övertygat på sistone, men vi väljer att gardera med formstarka Jaguila Southwind. I 3-åringsloppet för ston hittar vi rikshästen Robis Tova som har god fart, men ännu så länge verkar hon inte vara pålitlig. Flyson får tipset i V64-öppningen, men det finns flera goda motbud och loppet känns öppet.

Här är våra analyser av V64-loppen:

Avdelning 1:

Flyson ledde runt om senast från innerspår bakom bilen och även om motståndet ser lite tuffare ut här kan det räcka hela vägen igen. Glen Turner var duktig som tvåa bakom Nova Töll senast och går bra varje gång. Fint utgångsläge och är långt framme här. All The Way har en dålig rad och galopperade in i mot den första kurvan senast, men har tidigare visat att han duger gott i klassen och utgångsläget här på perfekt. Monas Ragazza har ett bra läge över rätt distans om kan överraska.

Avdelning 2:

B.B.Petter N. har övertygat stort för Jomar Blekkan i fyra raka segrar och har krossat sina konkurrenter via tunga slutvarv. Även om motståndet är lite tuffare nu tror vi att Moe Odin-sonen tar femte raka segern. Spik! Ulvsås Ballerina har fin fart och om felfri dyker Jan-Ivans sto upp långt framme. Jan-Olov Perssons duo Norrlandsgranit och Björli Odin på tre tillägg har tjänat mest pengar, men då många mera orutinerade längre fram i fältet kan utvecklas snabbt har de en tuff uppgift. 

Avdelning 3:

Klurigt! Tipset får Veloce Nero som var toppfin vid segern och galopperade i slutstriden senast, ser ut att var av rätt sort och har fin chans om hon kommer till från bakspåret! Rikshästen Robis Tuva galopperade bort segern strax före mål näst senast och på Bergsåker blev det tidig galopp. Hon gör debut bakom bilen och får ses som ett segerbud bland flera. New York Broline har varit tvåa två gånger i följd från bakspår och är säkert långt framme igen då Ulf Ohlsson får chansen. Thermal som är stabil, har ett fint spår och har duktige Per Linderoth i vagnen, var bra som trea men riktigt blek senast. 

Avdelning 4:

Svårt! Tipsnicken får Barrgnista som galopperade senast men visade god form dessförinnan. Ingvar Nybergs sto möter överkomligt motstånd. Robban Slogum ledde länge i första starten efter knappt ett års uppehåll och Hjelms travare är i grunden en tuffing. Bättre med loppet i kroppen? Klack Odin står bra inne i loppet, men vinner sällan. K.A.Vat gör det riktigt bra varje gång men verkar ha förtvivlat svårt att sticka nosen först.

Avdelning 5:

Ginala har verkligen varit vass på sistone och senast stod hon för en imponerande avslutning. Att distansen är ett halvvarv längre är ingen fördel för henne, men dras hon fram på vägen speedar hon troligen ned allt igen. Ett tänkbart singelstrec men vi dubblar med starke  Jaguila Southwind ! Hon har vunnit i Östersund tidigare och håller riktigt fin form för dagen. Hilda Nalan har ett intressant utgångsläge och kan tänkas för den som fyller på.

Avdelning 6:

Ett topplopp! Hulte Magnus är i toppslag, löper jämnt och vinner allt som oftast. Här tror vi att Ulf Ohlsson kör till när det behagar då styrkan är stor och hingsten har visat sig svår att stå emot under slutrundan. Ulvsås Brasse gjorde ett gott försök senast, men hade ingen chans sista biten. Ett motbud. Flex avslutade fint senast som tvåa och är farlig felfri. Närby Kalabalik gick bra senast och är ett tänkbart bud liksom hemmahästen Trippa Undan.

Klaringen

B.B.Petter N. (V64-2) är ett norsk 3-åring som kommer med fyra raka vinster för Jomar Blekkan. Vi är övertygade om att ekipaget visar klassen på fredag och vinner igen! Spik!Hulte Magnus (V64-6) är stabil man kan bara inte annat än tro på honom då vasse Ulf Ohlsson dessutom sitter i sulkyn. En sund spik på V64 och dubbeln.

Draget

Robban Slogum (V64-4) gick bra i sin comeback som trea efter långt uppehåll och är han förbättrad med loppet i kroppen kan Jan-Olof Johansson sitta upp bakom vinnaren.

Mörka molnet

Björli Odin (V64-2) blir säkert mycket betrodd men vi tror att Jan-Olovs häst står för svårt till mot de konkurrenterna med bättre utgångslägen i Uppfödningsloppet.

Dimman

V64-4 är riktigt ovisst på förhand och här skall du gardera rejält om du vill känna dig någorlunda säker.

Tips övriga lopp

Lopp 1: 1 Kallandconstituti. - 3 Bella Vita outs. 4 Kallands Bowcedar

Lopp 2: 9 Roa Svarten – 13 Pave Jerkila – 14 Sol Kongen outs. 4 Moeses

Lopp 8: 7 Tandsmärta – 3 Midsommarsnapsa – 4 Schustjärnan outs. 5 Pandora Tabac

Lopp 9: 2 Jack Bauer – 5 Quality Of Life – 11 Viking Blue F.R. outs. 15 East King

Lopp 10: 1 Royal Festival – 5 Kenedisa Rollax, 6 Sancus Cox outs. 14 Super Photo

Lopp 11: 7 Blackridge Elvis - 1 Oh Miss Myra – 10 Conolly outs. 11 Denco´s Lady Kilab

V64-förslaget 324 rader

Avd.1: 1 Flyson, 2 Monas Ragazza, 3 All The Way, 5 Glen Turner, 6 Placebo, 10 Stall Warning res.  7 Outrunner, 9 Yagg Harnline

Avd.2: 8 B.B.Petter N. Res. 5 Ulvsås Ballerina, 10 Björli Odin

Avd.3: 1 Robis Tova, 10 New York Broline, 11 Veloce Nero res.  2 Thermal, 12 Wonderful G.T.

Avd.4: 1 Tandsmärta, 5 Klack Odin, 6 K.A.Vat, 7 Andrea Slogum, 9 Klack Kungen, 12 Barrgnista, 13 Robban Slogum, 14 Min Faxen, 15 Gottloma res. 8 Lauvås Spretten, 2 Blisjur

Avd.5: 7 Jaguila Southwind, 15 Ginala res. 8 Delicious Avista, 9 Tessan Palema Avd.6: 13 Hulte Magnus res. 8 Ulvsås Brasse, 1 Närby Kalabalik

Dagens dubbel-förslaget 3 rader

Avd.1: 6 Hilda Nalan, 7 Jaguila Southwind, 15 Ginala 

Avd.2: 13 Hulte Magnus