Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vassa startfält i terräng-DM

130 föranmälda – och bland dem en radda vassa skidåkare.
Men frågan är om de kan hålla löparspecialisterna Rasmus Grelsson och Simon Jörgensen bakom sig?
Terräng-DM i Oviken kan bli en spännande historia.

Tävlingsledaren Sune Salomonsson är nöjd med hur startlistorna ser ut dagen innan tävlingarna.

– 130 föranmälda är faktiskt bra, jag vet att det är lite mer än de haft de senaste åren i DM, säger han.

– Och de som vet säger ju att vi kan räkna med upp mot 20 efteranmälningar också.

Nöjd kan han också vara med standarden på elitklasserna. På damsidan blir det troligen en duell mellan en olympisk mästare och en Vasaloppsvinnare.

– Ja, jag tror att det kommer att stå mellan Ida Ingemarsdotter och Laila Kveli ... det blir ju en väldigt intressant duell, säger Salomonsson.

Herrsidan har dock fler inblandade: Skidåkaressen Jerry Ahrlin, Jonathan Thoresson och Marcus Ruus (JVM-meriterad) får jobba hårt för att mäta sig med löparexperterna Rasmus Grelsson (nybliven DM-mästare på bana) och Simon Jörgensen (17:e plats i Stockholm Marathon).

– Vi är väldigt nöjda med startfälten, det här blir spännande, summerar Salomonsson.

Hur skulle du beskriva banan?

– Det är en ganska tungsprungen runda på fyra kilometer, rätt mjuk underlag och på ett ställe är det tre uppförsknixar som avlöser varandra. För motionärerna är det helt klart en tuff bana, säger Salomonsson som även passar på att ge ett löfte till Jerry Ahrlin:

– Sist vi arrangerade ett DM var 2001 då det var skid-DM här. Då hade vi sagt tvärt nej till folk som ringde och ville anmäla sig kvällen innan loppet – vi hade ingen efteranmälning då.

– Och på tävlingsdagen kom Jerry och trodde att han skulle kunna anmäla sig. Han bad på sina knän att få åka ... men vi kunde ju inte vika oss då även om det kändes hårt.

– Men nu lovar jag att han ska få vara med, säger Salomonsson.