Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vässat ÖIK redo för play off

På onsdag börjar allvaret.

Östersunds IK kliver in i play off 1 – med en extra vässad trupp.

– Det känns väldigt bra att ha en så här bred trupp, säger Markus Åkerblom inför matcherna mot Teg.

Årets övergångsregler i hockey-Sverige har gjort att lag kan värva senare än vanligt.

Division 1-lag har tillåtits göra övergångar ända fram till seriernas slut förra veckan. Östersund valde att sent ta in två spelare från Skövde i södra allettan.

Det ledde till att Erik Rosén, 26, stod som en av fem ÖIK-backar borta mot Örnsköldsvik i lördags, utan att ha gjort en enda träning med övriga laget.

– Ja, haha. Det var ju lite speciellt, men man är en erfarenhet rikare, säger Erik Rosén, Huddingefostrad back som tillsammans med forwarden Jesper Hultman hamnat i Östersunds IK.

Markus Åkerblom, sportchef och tränare, förklarar varför det blev just dessa två:

– Under ganska lång tid har vi försökt att titta på lagen som riskerar att missa play off, scoutat av trupperna och fick fram en lista med namn. Vi fastnade verkligen för de här två och sedan fanns det en strategi med att ta två från samma lag. Det kan ge lite extra trygghet, säger Åkerblom.

Erik Rosén har tidigare spelat kvalserie med Huddinge, Väsby och Vita Hästen.

Play off och utslagsmatcher är därför inget nytt för honom.

– Man börjar bli lite äldre nu. Jag hoppas att jag kan bidra med lugn och rutin när jag har varit med i svängarna tidigare. Det är vinna eller försvinna i sådana här slutspelsmatcher och tuffare hockey, säger Erik Rosén.

– Det blir roligt att fortsätta säsongen här. Jag har inte varit van med att det är slutspelat 16 februari.

ÖIK räknar med att Rosén ska ha mycket speltid och vara en ledande figur i både power play och box play.

Forwarden Jesper Hultman, vinnare av Skövdes interna poängliga med 41 poäng (14+27 på 39 matcher), ser ut att få en skräddarsydd roll som grovjobbare och framspelare intill Chad Wiseman och Marcus Guslin.

– Om de här spelarna är så bra som vi hoppas finns det så klart en baktanke med att kunna behålla dem. De har inga kontrakt över nästa säsong, förklarar Markus Åkerblom.

Chad Wiseman spelar igen mot Teg efter att ha stått över matcher med skadekänningar. Glädjande är att backen Erik Näslund är aktuell igen efter en nyckelbensskada.

– Han gjorde sin första träning fullt ut i måndags. Det känns bra att ha en så här bred trupp med sig in i play off, säger Åkerblom.